haardhout per maand

In welke maanden wordt er het meeste haardhout gestookt?

Het stoken van haardhout is een populaire manier om tijdens de koudere maanden warmte en gezelligheid in huis te brengen. In Nederland, en in andere gematigde klimaten, is er een duidelijk patroon te zien in de maanden waarin het meeste haardhout wordt verbruikt.

November: De maanden waarin er het meeste haardhout wordt gestookt, zijn voornamelijk de koudere maanden van het jaar. November is vaak de maand waarin de temperaturen significant beginnen te dalen. Mensen schakelen dan over van sporadisch stoken naar een regelmatig gebruik van hun haarden en kachels om de kou te verdrijven. Dit markeert het begin van het stookseizoen.

December: In december is het haardhoutverbruik op zijn hoogtepunt. December is niet alleen een van de koudste maanden, maar ook een tijd van feestelijkheden zoals Sinterklaas, Kerstmis, en Oud en Nieuw. Tijdens deze feestdagen brengen mensen meer tijd door met familie en vrienden thuis, wat leidt tot een verhoogd gebruik van haardhout voor zowel warmte als sfeer.

haardhout per maand

Januari: is doorgaans de koudste maand van het jaar. De bittere kou buiten maakt dat mensen meer afhankelijk zijn van hun haarden en kachels om hun huizen warm te houden. Hierdoor blijft het verbruik van haardhout hoog.

Februari: Hoewel de dagen beginnen te lengen, blijft februari een koude maand met veel vraag naar haardhout. Mensen blijven hun haarden gebruiken om de winterse kou te bestrijden.

Maart: In sommige jaren kan ook maart nog behoorlijk koud zijn, vooral in het begin van de maand. Dit kan ervoor zorgen dat mensen hun haarden blijven gebruiken om de kilte te verdrijven, wat ook leidt tot een verlengd stookseizoen.

Samenvattend

Samenvattend valt de piek van het haardhoutverbruik meestal tussen november en februari, met een mogelijke verlenging in maart, afhankelijk van de temperatuur en weersomstandigheden. Het gebruik van haardhout in deze maanden zorgt niet alleen voor warmte, maar draagt ook bij aan de gezelligheid en ambiance in huis

Waarom Berdi Haardhout?

Bij Berdi transformeren we zieke of overtollige bomen, vaak door ons zelf gekapt, in hoogwaardig haardhout. Wij zetten ons 100% in voor het leveren van duurzaam en kwalitatief haardhout. 

Kies voor Berdi Haardhout en geniet van gratis thuisbezorging door heel Nederland (exclusief de eilanden), zodat je zonder extra kosten van je haardvuur kunt genieten. Met onze belofte van snelle levering binnen 5 werkdagen ben je verzekerd van een warm thuis, wanneer je dat maar wilt.

  • Gemengd en gedroogd openhaardhout kopen
  • Kwaliteit van het openhaardhout is gewaarborgd
  • Scherpe prijzen, levering aan huis en direct stookbaar
  • Haal maximaal rendement uit ons openhaardhout
  • De juiste opslag voor openhaardhout

Meer over ons