Houtsoorten en hoeveelheden

Houtsoorten

Bij Berdi Haardhout kunt u goedkoop haardhout kopen van de beste houtsoorten. Berdi Haardhout is namelijk een mix van es, beuk, berk, eik, els, en acacia. Het grote voordeel van gemengd hout is dat u de kachel makkelijk kunt aansteken door gebruik van de zachtere houtsoorten. De hardere houtsoorten zorgen ervoor dat de haard langer brandt. Naaldhout, wilg en populier zijn niet geschikt. Naaldhout zorgt voor een vervuilde schoorsteen. Hout van wilg en populier rookt veel en brandt snel op. Daarom gebruiken wij alleen de beste houtsoorten voor de verkoop van gedroogd haardhout. De blokken zijn tussen de 25 en 28 cm lang.

Berdipack: een pallet van 2 kuub gestapeld haardhout

Een berdipack is een met pallet gestapeld haardhout. Het pallet heeft de volgende afmetingen (lxbxh): 120x120x177cm.  Dit komt overeen met 2,008 kuub.

Los gestort haardhout

Bestelt u 2 kuub los gestort, dan komt dat overeen met circa 1,6 kuub gestapeld haardhout.

Direct te gebruiken

Het haardhout heeft een vochtpercentage van 16 tot maximaal 20 procent.

Bekijk onze producten

Waarom Berdi Haardhout?

Bij Berdi transformeren we zieke of overtollige bomen, vaak door ons zelf gekapt, in hoogwaardig haardhout. Wij zetten ons 100% in voor het leveren van duurzaam en kwalitatief haardhout. 

Kies voor Berdi Haardhout en geniet van gratis thuisbezorging door heel Nederland (exclusief de eilanden), zodat je zonder extra kosten van je haardvuur kunt genieten. Met onze belofte van snelle levering binnen 5 werkdagen ben je verzekerd van een warm thuis, wanneer je dat maar wilt.

  • Gemengd en gedroogd openhaardhout kopen
  • Kwaliteit van het openhaardhout is gewaarborgd
  • Scherpe prijzen, levering aan huis en direct stookbaar
  • Haal maximaal rendement uit ons openhaardhout
  • De juiste opslag voor openhaardhout

Meer over ons