Hoe sla ik haardhout op?

Hoe sla ik haardhout op? Voor optimaal stookplezier moet u bij het opslaan van haardhout rekening houden met:

 1. De plek
  Sla uw haardhout op een droge plek op, zodat het haardhout niet vochtig/nat wordt.
 2. De ruimte
  Sla uw haardhout niet in een afgesloten ruimte op, zodat het haardhout goed kan ademen.
 3. De ondergrond
  Sla uw haardhout los van de grond op, zodat het haardhout geen vocht uit de grond trekt.

Haal maximaal rendement uit uw haardhout

Voor alle soorten haardhout zijn de bovenstaande punten van groot belang. Sla uw haardhout zo op dat er wind door het haardhout kan (vochtigheidspercentage rond 20%) en voorkom dat uw haardhout vochtig/nat wordt. Op deze manier kunt u maximaal rendement uit uw haardhout halen. Droog haardhout brandt niet alleen beter, maar geeft ook meer warmte af. Hierdoor is hout stoken nog milieuvriendelijker.

De beste ideeën voor een houtopslag

Met een haardhoutopslag zorgt u ervoor dat uw haardhout netjes opgeslagen blijft. Pinterest zit vol met inspirerende ideeën. Maak een account aan en bewaar de beste ideeën. Houd daarbij rekening met de hierboven genoemde punten. Daarnaast kunt u uw haardhout opslaan in een houtopslag. Op het internet vindt u houtopslagen in verschillende soorten en kleuren. Houtopslagen voor zowel binnen en buiten om uw haardhout eenvoudig in op te slaan. Kies, vergelijk en koop uw houtopslag eenvoudig online.

Meer weten over hoe u haardhout kunt opslaan?

Bent u op zoek naar haardhout of zaagsel? Bekijk hier ons ruime aanbod. Ons duurzame haardhout is een mix van es, beuk, berk, eik, els en acacia. De beste manier om uw haardhout op te slaan is op een droge plek en los van de grond. Daarnaast is het van belang dat het haardhout goed kan ademen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Dat kan door te bellen naar 0527 – 711 107 of een e-mail te sturen naar info@berdihaardhout.nl. Wij geven u graag advies over het opslaan van ons haardhout.

Waarom Berdi Haardhout?

Bij Berdi transformeren we zieke of overtollige bomen, vaak door ons zelf gekapt, in hoogwaardig haardhout. Wij zetten ons 100% in voor het leveren van duurzaam en kwalitatief haardhout. 

Kies voor Berdi Haardhout en geniet van gratis thuisbezorging door heel Nederland (exclusief de eilanden), zodat je zonder extra kosten van je haardvuur kunt genieten. Met onze belofte van snelle levering binnen 5 werkdagen ben je verzekerd van een warm thuis, wanneer je dat maar wilt.

 • Gemengd en gedroogd openhaardhout kopen
 • Kwaliteit van het openhaardhout is gewaarborgd
 • Scherpe prijzen, levering aan huis en direct stookbaar
 • Haal maximaal rendement uit ons openhaardhout
 • De juiste opslag voor openhaardhout

Meer over ons