Van Flevolandse boom tot Nederlandse kachel: alles in eigen beheer

Berdi is actief sinds 1992 en gevestigd te Nagele. Onze opdrachtgevers bestaan uit gemeenten, provincie, natuurorganisaties, Staatsbosbeheer en bedrijven.

Bomen controleren

Berdi heeft zelf mensen in dienst die bomen kunnen controleren op veiligheid en vitaliteit (VTA controle). Verder gaat het vaak om bomen die verwijderd worden om verschillende redenen:- Omdat er planologische veranderingen zijn- Bomen die vanwege ouderdom moeten wijken- Bomen die ruimte maken om andere bomen beter te laten groeien. Na controle worden bomen geblest en wordt er op tekening vastgelegd welke bomen we gaan verwijderen.

Bomen vellen

Berdi heeft zelf zagers in dienst die bomen kunnen vellen. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van een kraan.Ons hout is Nederlands loofhout, voornamelijk door ons eigen bedrijf geoogst in de provincie Flevoland. Het hout bij Berdi Haardhout wordt verwerkt tot er geen afval overblijft. Takken worden versnipperd en zo verwerkt tot brandstof voor de Flevolandse glastuinbouw.

Transport naar Berdi Haardhout

Berdi heeft zelf eigen vrachtwagens met kraan om het hout te laden en te vervoeren naar Berdi Haardhout in Nagele.

Hout kloven

Berdi Haardhout heeft een eigen kloverij. Hier worden stammen gekloofd tot haardhoutblokken en vrijgemaakt van splinters. Hout dat dunner is dan 4 centimeter, wordt aanmaakhout. Alles dunner dan 2 centimeter wordt verwerkt tot houtsnippers. Op deze manier blijven er drie goede betaalbare kwaliteit producten over: houtsnippers, Vuurkorfhout en Berdi haardhout.

Zaagsel

Zaagsel wordt verkocht in big bags aan paardenboeren.

Verpakken

Berdi Haardhout maakt Berdipack´s met een inhoud van 2 kuub. De afmetingen van een Berdipack h1,77m x rond 1,20m. Dit komt neer op 2,008 kuub. De blokken zijn 25 cm lang.

Drogen

Berdi Haardhout droogt het hout duurzaam op de wind en onder dak tot een vochtpercentage van 15 tot maximaal 20 procent. Daardoor is het haardhout prima geschikt om direct te stoken. Ons hout is gegarandeerd droger dan 20% vocht. Wij hebben altijd voldoende droog hout op voorraad. Ook het zaagsel is gedroogd en kunt u direct op de tuin strooien.

Verzenden

Berdi Haardhout beschikt over eigen vrachtwagens en auto´s om het hout af te leveren. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een transportbedrijf voor het verzenden. Op deze manier maken wij het mogelijk om het haardhout binnen 2 werkdagen bij u af te leveren.

Milieu

Een boom neemt tijdens de groeiperiode net zoveel CO2 op als tijdens de verbranding geproduceerd wordt. Stoken op hout is dus CO2-neutraal. Door transport en een energieverslindend droogproces, wordt stoken op hout niet langer CO2-neutraal. Daarom gebruikt Berdi Haardhout uitsluitend hout uit de omgeving en probeert dat ook in de regio af te zetten. Hierdoor blijven de kosten ook zo laag mogelijk, waardoor Berdi Haardhout betaalbaar blijft.

Aanplant nieuwe bomen

Voor onze opdrachtgevers planten wij elk jaar weer nieuwe bomen en plantsoen aan.

Waarom Berdi Haardhout?

Bij Berdi transformeren we zieke of overtollige bomen, vaak door ons zelf gekapt, in hoogwaardig haardhout. Wij zetten ons 100% in voor het leveren van duurzaam en kwalitatief haardhout. 

Kies voor Berdi Haardhout en geniet van gratis thuisbezorging door heel Nederland (exclusief de eilanden), zodat je zonder extra kosten van je haardvuur kunt genieten. Met onze belofte van snelle levering binnen 5 werkdagen ben je verzekerd van een warm thuis, wanneer je dat maar wilt.

  • Gemengd en gedroogd openhaardhout kopen
  • Kwaliteit van het openhaardhout is gewaarborgd
  • Scherpe prijzen, levering aan huis en direct stookbaar
  • Haal maximaal rendement uit ons openhaardhout
  • De juiste opslag voor openhaardhout

Meer over ons