Soorten Haardhout: Wat is Geschikt om te Stoken?

Wanneer je overweegt om jouw open haard of houtkachel aan te steken, is het belangrijk om de juiste soort haardhout te kiezen. Veelgebruikte houtsoorten zijn eiken, beuken, esdoorn, berken en essen. Eikenhout is één van de meest populaire keuzes vanwege zijn hoge rendement. Beukenhout staat bekend om zijn hoge energiewaarde en schone verbranding. Esdoorn brandt gelijkmatig en produceert een aangename geur, terwijl berkenhout snel ontbrandt en een heldere vlam geeft. Essen is ook een uitstekende keuze, omdat het goed brandt, zelfs als het enigszins vochtig is. Wij zelf hebben veelal een mix van es, beuk, berk, eik, els, en acacia.

Voordelen van Gekloofd Eikenhout

Gekloofd eikenhout biedt verschillende voordelen voor het stoken in jouw haard of kachel:

  • Hoge energiewaarde: Eikenhout levert veel warmte en brandt lang, waardoor het een efficiënte keuze is.
  • Traag branden: Door de dichte structuur brandt eikenhout langzaam, wat zorgt voor langdurige warmte.
  • Weinig rook: Gekloofd en goed gedroogd eikenhout produceert minimale rook, wat bijdraagt aan een schone verbranding.
  • Minder hars: In vergelijking met naaldhout bevat eikenhout minder hars, wat zorgt voor minder roetaanslag in jouw schoorsteen.

Snippers van Eikenhout

Naast grote blokken kun je ook kiezen voor eiken houtsnippers. Deze snippers zijn ideaal als aanmaakhout of voor gebruik in kleinere houtkachels. Eikenhoutsnippers zijn gemakkelijk te hanteren en ontsteken snel, waardoor ze perfect zijn voor het starten van een vuur. Bovendien geven ze een aangename geur af tijdens het branden, wat bijdraagt aan de sfeer in jouw huis.

Afsluiting

Bij het kiezen van 1 kuub haardhout is het belangrijk om te letten op de eigenschappen van verschillende houtsoorten. Onze haardhout, waaronder eikenhout heeft een hoog rendement en een schone verbranding, is een uitstekende keuze. Bij Berdi Haardhout leveren wij gekloofd en ovengedroogd haardhout, wat een mix is van es, beuk, berk, eik, els, acacia en klaar voor direct gebruik. Ons hout zit in een big bag, zodat je altijd de juiste hoeveelheid kunt bestellen. Kies voor kwaliteit en efficiëntie met haardhout en geniet van een warm en sfeervol vuur in jouw haard of houtkachel.

Waarom Berdi Haardhout?

Bij Berdi transformeren we zieke of overtollige bomen, vaak door ons zelf gekapt, in hoogwaardig haardhout. Wij zetten ons 100% in voor het leveren van duurzaam en kwalitatief haardhout. 

Kies voor Berdi Haardhout en geniet van gratis thuisbezorging door heel Nederland (exclusief de eilanden), zodat je zonder extra kosten van je haardvuur kunt genieten. Met onze belofte van snelle levering binnen 5 werkdagen ben je verzekerd van een warm thuis, wanneer je dat maar wilt.

  • Gemengd en gedroogd openhaardhout kopen
  • Kwaliteit van het openhaardhout is gewaarborgd
  • Scherpe prijzen, levering aan huis en direct stookbaar
  • Haal maximaal rendement uit ons openhaardhout
  • De juiste opslag voor openhaardhout

Meer over ons